Tip & Tricks

Den rette solafskærmning

Hvis man har en bolig der vender lige mod solen, kender man sikkert allerede problematikken med, at der kommer al for meget sol ind på de forkerte tidspunkter. Denne mængde sol opvarmer oftest boligen alt, alt for meget, så det gør det næsten uudholdeligt at være i længere tid i boligen. Solens stråler kan også være til gene for for eksempel bøgerne i reolen, der let kan falme og madvarer, såsom frugterne i frugtskålen, der bliver alt for hurtigt overmodne. Derfor kan det være en god idé at investere i en solafskærmning, der kan skærme for den skarpe sol i løbet af dagen, så man ikke behøver at døje med en overophedet bolig.

Den helt store forskel

Uanset hvor meget eller hvor lidt tid man bruger i gennemsnit på at være i sin bolig, er man altid mærket af hvor meget eller hvor lidt sol, der kommer ind ad boligens vinduer. Dem der ikke får særlig meget sollys, ønsker mere, mens dem, der får alt for meget ønsker at få en hel del mindre – det kan nemlig være svært at finde en balance med en bolig, hvor solens stråler ikke har så meget at skulle have sagt og hvor der kommer en behagelig mængde af sollys ind gennem vinduerne. I stedet for at skulle lade sig kontrollere af solen, kan man selv være med til at påvirke hvor meget sollys der skal være i lejligheden ved at købe en god og billig solafskærmning.

En afkølet og behagelig bolig

Ved at investere i en solafskærmning af høj kvalitet, er man sikret sig en afkølet og behagelig bolig. På denne måde kommer man ikke til at smelte i den varme, der har ophobet sig i boligen i løbet af dagen og man behøver heller ikke at skulle lufte ud i flere timer for at få en udholdelig temperatur tilbage. En solafskærmning kan enten være manual, så man selv kontrollerer dens fang efter behov, eller automatiseret, så en sensor kontrollerer hvordan solen står og justerer afskærmningen således, at den altid vil skærme for det skarpe lys. Hvis du for eksempel har en bolig, der vender direkte mod øst, kan det være en god idé at købe en automatiseret solafskærmning, der kan skærme for den skarpe morgensol uden man selv skal justere den så tidligt om morgenen. Det samme gælder med den skarpe eftermiddagssol!

Kontroller mængden af sol

Som sagt er det under alle omstændigheder klogt at købe en solafskærmning før hellere end senere, da solen går sin gang og ikke ligefrem kan stoppes af nogen. Hvis man køber sig en solafskærmning af høj kvalitet, er man sikret en god nats søvn uden at blive vækket tidligt om morgenen, når solen står op om sommeren. Bare fordi man har købt en solafskærmning betyder det ikke at den vil skærme for al slags sol så boligen vil stå helt kold og mørkt hen – med en solafskærmning kan man selv være herre over, hvor meget sol der skal komme ind i boligen og på hvilke tidspunkter af dagen.