Uddannelse

Få det bedste ud af studielivet med kreative erhvervsuddannelser

Undgå kedelige år på skolebænken med spændende erhvervsuddannelser

Efter 9 eller 10 år i folkeskolen, påbegynder de fleste unge en gymnasial uddannelse. Denne uddannelse er nemlig afgørende for, at eleven kan tage en videregående uddannelse på universitetet. Det er dog ikke alle unge der har lyst eller mulighed for at tage disse uddannelser, som ofte er meget boglige og teoretiske. Mange har nemlig svært ved at koncentrere sig på skolebænken, og længes efter en mere praktisk orienteret undervisning efter folkeskolen. Det kan de til gengæld finde på de mange erhvervsuddannelser, hvor der bliver skåret ned på den tunge teori.

Bor du i Odense eller i området omkring, er du garanteret at kunne finde en erhvervsuddannelse, der passer lige til din interesse. På http://odensedesignakademi.dk/ kan du få et bredt overblik over erhvervsuddannelser på Fyn, samt hvilke muligheder de giver dig i fremtiden. Hvis du er en kreativ sjæl, som elsker at udfolde dine evner indenfor kunst og design, kan du blandt andet komme på designskole. Designskolen kan du læse mere om på ofag.dk, hvor du også kan få en indsigt i, hvad det vil sige at gå på denne erhvervsuddannelse.

Med praktiske erhvervsuddannelser kommer du hurtigt ud i arbejde

Der er således stadig en uddannelse for enhver smag, selvom du ikke er til tykke bøger og teori. På de kreative erhvervsuddannelser får du muligheden for at udfolde dit talent, og dykke ned i din interesse indenfor et bestemt område. Disse uddannelser kan både være adgangsgivende til en anden videregående uddannelse, men kan også ruste til at komme direkte ud på arbejdsmarkedet. Mange af disse uddannelser tager nemlig blot et sted mellem 2 og 5 år, og du har derfor muligheden for at få et godt fuldtidsjob tidligere i dit liv.

Dette gælder især for unge, der vælger at tage en uddannelse som frisør eller salgsassistent. Efter deres undervisning kommer de i lære hos en færdiguddannet, som kan hjælpe dem igang med livet på arbejdsmarkedet. Det samme gælder for erhvervsuddannelser indenfor byggeindustrien, hvor du kan blive tømrer, snedker eller murer. Disse uddannelser er vigtige håndværk for samfundet, og det er derfor vigtigt at eleverne hurtigt kommer i lære, så de kan lære håndværket af en mesterbygger. Du kan således altid finde en uddannelse indenfor de mange erhvervsuddannelser, der passer på dine personlige interesser og drømme for fremtiden.