Tip & Tricks

Har du et eternittag med asbest, der trænger til at blive fjernet? Læs med her

Selvom der bliver bygget utroligt mange nye boliger, så er der altså også nogle af lidt ældre dato placeret rundt omkring i landet. Mange af de huse kan nemt være tilbage fra 60’erne eller 70’erne – og hvis de er det, så er der stor chance for, at de har et eternittag med asbest.

Denne type tag har typisk en levetid på mellem 40 år og 60 år, og derfor er det efterhånden på tide, at du får tjekket op på, om dit måske skal skiftes? Hvis det er tilfældet, så skal du have fundet det helt rette firma til bortskaffelse af asbesttag – læs med her og bliv klogere på, hvad du skal gå efter.

Hvad koster bortskaffelse af asbesttag?

Først og fremmest er de fleste interesserede i at vide, hvad det koster. Det er ikke kun relevant for dig, der er ejer af et hus med et sådan tag – det er også relevant for dig, der overvejer at købe et hus af ældre dato og gerne lige vil have et overslag på, hvad en eventuel renovering – eller blot vedligeholdelse – kommer til at koste dig.

Prisen er selvfølgelig lidt forskelligt afhængig af hvilket firma, du hyrer til bortskaffelse af asbesttaget. Dog kan du regne med en pris, der ligger imellem 150 kr. og 200 kr. per kvadratmeter. Det giver dig dermed en pris på mellem 15.000 kr. og 20.000 kr., hvis du har et tag på 100 kvadratmeter.

Hvad er inkluderet i prisen?

Umiddelbart så lyder en pris på 150 kr. til 200 kr. per kvadratmeter måske af meget, men du får altså også en god service for pengene. Ikke nok med at de kommer og tager taget ned, så bortskaffer de dem nemlig også. Dermed står du altså ikke med et halvfærdigt projekt, som du skal finde tid og overskud til at få klaret – og som du også skal til at undersøge, hvad du skal gøre med.

Kan det gøres billigere?

Prisen er rimelig fast, men du kan ofte forhandle dig frem til en aftale, der inkluderer nogle besparelser, hvis du får mere arbejde lavet. Hvis du for eksempel skal have lavet et nyt undertøj eller have lagt et nyt tag, og du ikke vil stå med dette selv, så vil du kunne hente nogle besparelser hjem. Du vil så at sige kunne få mængderabat på bortskaffelsen af dit asbesttag.