Tip & Tricks

Korrektur speciale har kæmpe betydning

Uanset hvor dygtig man er til at udtrykke sig, er det umuligt ikke at lave nogle fejl her og der, når man sidder og skal skrive en stor opgave, som eksempelvis ens speciale. Umiddelbart vil man måske tænke, at disse små fejl ikke spiller den store rolle i opgavens samlede bedømmelse. Dog er det vigtigt for opgavens overordnede udtryk, og det har betydning for, hvordan det faglige indhold bliver præsenteret. Det er de færreste, der overvejer, at censor faktisk har lov til at tage opgavens sprog, grammatik og stavning med ind i den samlede bedømmelse, og at dette er på plads kan altså have betydning for den endelige karakter. Derfor kan det også være en god investering i ens opgave, at man putter lidt penge i at få lavet en ordentligt korrektur speciale. For selvom man selv kan tage sig af korrekturlæsning, kan man ikke være sikker på, at man får det hele med.

 

Når man er på SU, vil penge sjældent være det, som man har mest af. Derfor kan det også være svært at finde et økonomisk råderum, der giver plads til, at man kan bruge penge på at få andre til at læse sin opgave. Dog kan den rette korrekturlæsning, som det allerede er blevet nævnt, have betydning for den endelige karakter, og man kan dermed se det som en investering i ens uddannelse. Derudover findes der mange steder, hvor man kan få denne type korrekturlæsning til en fin pris. Det behøver ikke at være hel opgaven, som man ønsker at få læst igennem. Det kan være enkelte afsnit, som man finder komplicerede, eller det kan være, at man har problemer med at udtrykke sig på engelsk, og dermed gerne vil have sit abstract læst igennem. Man kan altså nemt tilpasse denne korrekturlæsning, så den passer perfekt til ens behov.

Find det rette sted at søge hjælp

Når man har besluttet sig for, at man vil have en hjælpende hånd til korrektur af speciale, skal man ud og finde det rette sted til at levere denne service. Der findes en lang række steder, og der er diverse ting, som man skal være opmærksom på, når skal vælge. Først og fremmest er det en kæmpe fordel at søge lidt rundt på nettet efter andres erfaring med hjælp til korrekturlæsning. Derudover kan det betale sig, at man kigger lidt på prisen, da denne kan variere meget, særligt hvis man skal have læst mange sider igennem.

Bliv tilfreds med din opgave

Når man har puttet en masse energi og mange timer i en opgave, er det utrolig vigtigt, at man ender med et resultat, som man er tilfreds med. Der findes ikke en værre følelse end at aflevere en opgave, som man ikke er glad for. Der er ingen tvivl om, at man selvfølgelig vil fokusere mest på det faglige indhold, når man skal kigge på, om man er tilfreds eller ej. Dog kan en god korrektur af speciale altså også have betydning for, om man bliver glad for det endelige resultat.

 

Kilde: https://studiekorrektur.dk/speciale-korrektur/