Andet

Personlighedstest er et godt redskab i rekrutteringsprocessen

Når du har folk til jobsamtale, har du som regel kun et meget lille vindue til at vurdere, hvordan de er som personer. Det vil typisk være mellem en halv og en hel time. Når du dertil lægger, at folk ofte er nervøse, når de er til jobsamtale, og at det er meget forskelligt, hvordan vi mennesker håndterer nervøsitet, kan det gøre det ekstra svært for dig at vurdere, hvordan din måske kommende medarbejder egentlig er som person.

Det kan derfor være en god ide, at du får lavet en personlighedstest af personen. Det kan være med til at give dig et indblik i, hvad der er din potentielle medarbejders styrker og svagheder. Det er også meget muligt, at personlighedstesten vil vise noget, som personen ellers har holdt skjult. Læs mere her om personlighedstest: http://www.peopletestsystems.com/personlighedstest

Få et indblik i, hvordan din potentielle medarbejder fungerer

Vi har brug for forskellige mennesker til forskellige funktioner, og det er derfor vigtigt, at du holder øje med de rigtige ting, når du skal ansætte en medarbejder. Hvis du skal ansætte en person, der skal indgå i et team, er det vigtigt at se på, hvordan personlighedstesten viser, at vedkommende vil samarbejde med andre. Hvis det er vigtigt, at personen indtager en særlig rolle i teamet, er det også en god ide at kigge på det.

Det kan også være, at personen skal stå for at undervise andre. Så kan det også være smart at se på, hvordan personlighedstypen passer i forhold til det. Når man skal undervise, er det som regel vigtigt, at man både er tillidsvækkende og har autoritet. Folk skal tro på, at det, man siger, er sandt. Det skal være tydeligt, at man ved noget. Derudover kræver det også noget at stille sig op foran andre mennesker. Hvis testen viser, at det er en meget introvert person, er det måske værd at overveje en ekstra gang.