Selskab

Teambuilding kan være en god ressource for din virksomhed

Virksomheder er ikke så firkantede som de var engang. I dag er det blevet mere og mere kompliceret at drive en virksomhed, hvor alle trives og alle har det godt. Det er ikke længere nok at give en lønseddel engang om måneden og så er medarbejdere glade. Det kender de fleste til – penge er ikke det eneste der motiverer. Man skal føle, at man kan engagere sig, at man har en plads i virksomheden og man faktisk er noget værd i det arbejde man laver sammen med sine kolleger. Specielt forholder til kolleger er utroligt vigtigt, for hvis ikke man kan enes med dem, ja, så bliver det ret så meget op ad bakke, når man kommer længere hen i processen. De skal hjælpe dig – du skal hjælpe dem – det er bare smartest hvis man kan finde ud af det med hinanden. Har man derimod en god sans for teambuilding og har fået de rette kurser, så forstår man at arbejde sammen og udnytte disse ting. Det kan f.eks. være ved Houens Odde, teambuilding.

Teambuilding som idé og koncept

En af de måder man som leder kan sørge for, at medarbejdere forstår at binde tætte forhold til hinanden og få de rette evner til at lave det gode samarbejde er ved arbejde med teambuilding. Det betyder egentlig bare, at man forsøger at opbygge sine medarbejdere som et team, så de kender hinanden og ved hvordan hinanden arbejder. Teambuilding er noget relativt nyt og det kan godt lyde lidt som et buzzword, som nogle virksomheder er trætte af, men det grundlæggende i det er altså bare, at man forstår hinandens styrker og svagheder, således man kan fungere som et team og udføre den opgave man er blevet stillet uden nogen gnidninger – og hvis problemer opstår, så har man værktøjerne til at kunne løse dem uden større konflikter.

Er teambuilding en god investering?

Som leder ser man ofte på, om det kan svare sig at investere i teambuilding. Det er dog heldigvis sådan, at det kan det stort set altid. Man får konstant nye ind i virksomheden og det kan kun være en fordel, at man forbedrer sig som virksomhed. Ved at sende medarbejdere på et kursus i teambuilding eller måske få nogle ud for at holde et kursus eller et foredrag koster måske nogle penge, men det er penge godt givet ud, for det gør medarbejdere mere produktet og giver en bedre trivsel på arbejdspladsen. Folk der ikke kan arbejde sammen ødelægger stemningen og sænker produktiviteten drastisk, så man ikke får lavet så meget, fordi der konstant er konflikter.

Sådan bærer du dig ad med at få teambuilding i din virksomhed

At få teambuilding ind i en virksomhed kan gøres på mange forskellige måder og der er utroligt mange metoder, som forskellige kursusvirksomheder anbefaler. Det er dog op til dig som leder at vurdere, hvad dine medarbejdere har brug for. Måske er de nye ikke faldet på plads, måske er der tit konflikter eller der kan være noget helt tredje galt, som der er brug for bliver håndteret. Her kan lederen gå ind og finde kurser, som er mere målrettet til den specifikke situation man står i, så man ikke forsøger at løse problemer, som faktisk slet ikke eksisterer. Teambuilding er noget af det, som virkelig kan styrke din virksomhed, hvis det bliver gjort korrekt, så du får en solid og god medarbejder-gruppe, som virkelig vil kæmpe for virksomheden og for hinanden, så man kan få udrettet noget og ikke bare bruger tiden på at være fjender med hinanden.