Web Host

Hvad er et webhotel, og hvilket ét skal jeg vælge?

Uanset hvad du vil bruge din hjemmeside til, om du vil lave din egen webshop, promovere dit firma eller bare dele ud af din viden på et særligt område, er den nemmeste løsning at lave din hjemmeside gennem et webhotel. Hos et webhotel betaler du for en plads på internettet til din hjemmeside. Du betaler typisk enten et beløb pr. måned for din plads på webhotellet eller et beløb for en længere periode (en sådan periode varierer fra et halvt år og helt op til 5 år. Du kan forny din periode lige så mange gange, du ønsker).
Der findes både billige og dyre webhoteller, og ud fra dine behov og formålet med din hjemmeside kan du beslutte dig for, hvad du vil gå efter. Find webhotel.

 ipad-605439_640

Uddybende forklaring på et webhotel

Indholdet på en hvilken som helst hjemmeside er placeret på en server. En server er en computer, som er tilkoblet internettet og har til opgave at sende dig det indhold, som du spørger efter, når du søger på nettet. Forskellen på en almindelig computer og en server er, at serveren er tændt hele tiden, sådan at hjemmesiderne, der ligger på serveren, er tilgængelige døgnets fireogtyve timer.
En server skal være effektiv og driftssikker. Den skal nemlig sørge for, at mange brugere kan være på hjemmesiderne samtidig. Hvis du som privatperson skulle anskaffe dig din egen personlige server, ville det blive en dyr omgang. En servercomputer koster langt mere end en almindelig computer, og det kræver meget at vedligeholde den og sørge for, at den kører, som den skal.
Her kommer webhotellet til undsætning. Et webhotel er nemlig en server, hvor du kan betale for at have din hjemmeside liggende. Dermed slipper du for omkostningerne ved selv at skaffe og håndtere en servercomputer. Hos et webhotel deler du altså serveren med andre.

Billige webhoteller, dyre webhoteller – hvad skal jeg vælge?

Hvis du opretter en hjemmeside for sjov (måske for at dele en hobby eller lignende), og du ikke regner med oceaner af brugere, er det nok en god idé at vælge en af de billige webhoteller. Ved det billige webhotel kan hjemmesiderne nemlig ikke altid klare så meget trafik. Når der er meget trafik, betyder det, at der mange, der bruger din hjemmeside på samme tid.
Det, du typisk betaler for hos de dyre webhoteller, er nemlig, at webhotellet kan klare meget trafik uden at gå ned. Men hvis din hjemmeside ikke har behov for at kunne klare meget trafik, behøver du ikke betale i dyre domme for det.
Hvis din hjemmeside derimod er arbejdsrelateret (en onlineshop eller lignende), og du har brug for, at den kører støt og sikkert, selvom den har mange brugere, er det en god idé at gå efter en af de dyrere webhoteller. Det kan godt være, at det i første omgang virker urimeligt dyrt, men i sidste ende kan det sagtens betale sig. Derudover får du mere plads på din hjemmeside, når du vælger et dyrere webhotel.
Så det, du skal vælge webhotel ud fra, er altså, om du er afhængig af mange brugere og dermed, at din hjemmeside skal kunne fungere hurtigt og stabilt hele tiden, og hvor meget plads du har brug for på din hjemmeside.

En ekstra ting, du kan tjekke, når du vælger webhotel, er, hvorvidt din udbyder giver dig telefon- og netsupport. Så har du nemlig mulighed for at ringe eller maile til din udbyder, hvis der opstår problemer, som du har brug for hjælp til at få løst. I den forbindelse kan det være en fordel at gå efter de danske webhoteller, eftersom du dermed nemmere kan komme i kontakt og kommunikere med din udbyder.