Andet

Er plakater ikke gammeldags?

Jo det er de, men det betyder ikke nødvendigvis at de er dårlige. Bare fordi noget er gammeldags kan de godt fungere rigtigt godt endnu, og sådan et tilfælde er netop plakater. Plakater har du helt sikkert set siden du var barn, hvor de har hængt på opslagstavler rundt over det hele. Især på skoler er plakater stadig en stor del af det at informere, for de kan hænge på gangene, hvor eleverne har gode muligheder for at blive fanget af dem, og dermed læse og modtage det budskab som plakaten gerne vil ud med. Det er vigtigt for dig som afsender at der er mulighed for det, for ellers giver det ikke mening at lave en plakat.

Hvor bliver plakater mest brugt?

En af de ting der nok bliver lavet allerflest plakater til er nok når der er valg. Uanset om der er tale om de landsdækkende, hvor der er valg til hvem der skal ind og sidde på Christiansborg, og altså være med til at lede landet, eller om det ”bare” er et kommunalvalg, hvor der skal vælges borgmester og byråd, så kommer der enormt mange plakater op. Disse plakater sidder for det meste på lygtepæle og træer, men de kan også være store bannere der sidder på halmballer på markerne, for også at henvende sig til bilister på motorvejen. Det er sådan set det samme princip der gælder her som ved skolerne: Placer plakaterne der hvor modtagerne kommer forbi dem, og så har du den største chance for at påvirke dem i en retning. Der er dog også nogle mindre dramatiske tilfælde hvor plakater er meget brugbare, som når et gymnasie skal annoncere at der er fest på skolen. Så vil der typisk være en masse oplysninger om tid og sted, og hvad der ellers kan være relevant.

Lav nogle gode plakater

Uanset hvem plakaten er til, gælder det om at få lavet en god en af slagsen, men hvad er en god plakat egentlig? Det er en plakat der ikke har voldsomme mængder informationer, men alligevel nok til at vække modtagerens interesser, så vedkommende har lyst til at undersøge nærmere. Desuden gælder det om at den skal se enkel og flot ud, så det ikke bare er rodet. Man lægger som modtager mere mærke til en plakat der er lagt noget arbejde i, end hvis det bare er lavet af en amatør, der ikke helt har vidst hvad de lavede.