Tip & Tricks

Den rigtige vin til din dessert

Find en dessertvin, der passer til netop din favoritdessert på goldenwine.dk

Men hvorfor ikke blot købe en rødvin, hvidvin eller rosévin, tænker du måske? Eller en champagne, der i forvejen ofte er sød? Selvom dessertvinen ikke er den mest solgte i de danske supermarkeder, så er den stærkt undervurderet, i de danske hjem. For det meste hives den kun frem til de helt store og festlige højtider som jul og nytår. Men den gør det også godt på en almindelig lørdag aften.

 

Wine on table, woman eating in the background, selective focus, canon 1Ds mark III

Lær din vin at kende

Som navnet antyder, er denne vin lavet specielt til desserter. Den er ekstra sød, sammenlignet med mange andre vine. Ligesom der findes mange typer af desserter, findes der også mange typer af dessertvine. Det er altså bare om at prøve sig frem, hvis du skal finde den helt rigtige til din yndlingsdessert.

 

Det kan være et problem at bruge andre vine, eksempelvis rødvin og hvidvin, til dessert. Dette skyldes, at deres smag let kan gå hen og overtage det fokus, som ellers bør være på den dessert, du måske har stået en hel dag og bakset med i køkkenet.

 

Prisen er skruet op – men kvaliteten ligeså
Måske vil du opdage, at dessertvine ofte kan være dyrere end andre vine. Dette kan let få folk til at ty den den almindelige, til tider billige, hvidvin. Men der er en god grund til, at prisen som oftest er lidt pebret. Dessertvinen har ofte en væsentlig højere alkoholprocent, end andre vine. Dette skyldes, at den tit er forstærket med stærkere alkohol, som eksempelvis cognac. Der findes, som med alle andre vine, også dessertvine i forskellige prisklasser. Dermed kan du sagtens finde en lækker vin til din dessert, uden du behøver kaste alt for mange penge efter den.