Tip & Tricks

Japanske Asics laver klasse håndboldsko

Dette indlæg er lavet med inspiration fra sport-net.dk: Asics Håndboldsko

 

Toppen af håndboldsko

Som en del af verdens bedste fremstillere af håndboldsko er Asics ikke til at komme uden om. Løbende har mærket kanaliseret udviklingen af fodtøj til håndbold og denne tendens ser ud til at kontinuere. Det innovative selskab producerer sko og fodtøj til omtrent alle idrætsdisciplin på jorden har formået at iværksætte en mindre omvæltning inden for håndboldsko. Det var den progressive firmas fodtøj til håndbold, som var de første på jorden, der tilbød stødabsorbering og på samme tid stabilitet. Engang var en håndboldsko bare en lav sko med en gummibund, der undgik at lave streger på banen under kamp. Asics firma lånte stødabsorberingen som firmaet, virksomheden, selskabet anvender i deres sko til løb og den med over i deres fodtøj til håndbold, samtidig fastholdte firmaet bunden rimelig lille så skoen ikke blev for slingrende. Der fandtes på daværende tidspunkt en tendens over mod at gøre brug af løbesko til at spille håndbold i, idet den større træningsmængde startede med at stille større og større forventninger til udøvernes fysiske kunne. problematikken var dog at en sko til løb er alt for høj i bunden i forhold til de ryk man bruger som håndboldspiller. Dette resulterede i at der kom væsentlig flere ubehag og derfor besluttede Asics at associere virksomhedens Gel stødabsorbering med en lavere sål og opsporede på den måde den nyskabende måde til at lave verdensklasse håndboldsko.

 

Udvikling hos giganten

Gennem de seneste 3 år har Asics virksomheds håndboldsko skiftet personlighed en kende og den voldsomt formbare sål der oprindeligt skabte baggrund for nyskabelsen af håndboldsko er nu byttet ud med en lidt kraftigere bund. Denne ændring hænder i anerkendelse af at en lige lovlig formbar sål giver dårligere reaktionstid og minimal stabiliseringsevne. pointen med absorberingen er, at den Gel der befinder sig i hælen og det forreste af foden er den identisk, men selve sålen er produceret en smule hårdere. Hvilket går udmærket i tråd med de andre mærker på markedet for håndboldsko. Der er begyndt at komme til erkendelsen af, at det essentielle er at skoen performer maksimalt såfremt skoen benyttes med mest mulig pres og undgår at den skal opfattes meget formbar når man prøver skoen på ved sælgeren. Dette beviser igen, at Asics kontinuerligt kultiverer og indretter deres håndboldsko i forhold til udviklingen af håndbold.

 

Kendt Asics modeller

Der findes et enormt antal varianter af Asics håndboldsko. Nogle af de hyppigst anvendte er Gel Blast samt Gel Beyond der retter sig mod alle former for spiller på håndboldbanen. Blast har stor fokus på at stabilisere og er kompetent til den tungere back eller playmaker der ikke kommer i så høj fart, men oftere skal eksplodere i skift af retning. Beyond er til de lynhurtige fløjspiller der higer efter en lidt lettere sko som indeholder formidabel stødabsorbering, så man formår at bibeholde det lynhurtige antrit uden at blive træt.

 

Stabilitet og stødabsorbering

Overordnet set er det ikke kun Asics der har fokus på stabilitet og stødabsorbering i håndboldsko, men også resten af producenterne af håndboldsko. Der er sket en udvikling i fremstillingen af stabilitet af håndboldsko og hvordan det kan hjælpe og gavne alle spillere. Ved håndboldsko er stabiliteten ligevis blevet markant bedre gennem de sidste år, det er fordi at adskillige spillere valgte at spille i sko til løb, eftersom de tilstræbte sko som kunne minimere stød bedre. Desværre er løbesko ikke bygget til hurtige sideskift og derfor erhvervede flere skader i ankler og knæ, af den årsag at skoen var for tyk i sålen og ikke stabil nok. Der er der nu udviklet en løsning på, så overdelen på nutidens håndboldsko er enormt stabil og spænder foden mere fast mod bunden, så man kan undgå at glide rundt og at foden kommer ud over bunden når man skal skifte side.